Saga o Crnom Djuri

2008-11-08

Velike borbe

Družina od vješala (na tepihu, bez klerika) u najboljem maniru scene iz Apokalipse danas ulijeće u na rub gomile goblina bez pratnje Wagnerove glazbe. Naš monah prilikom slijetanja pokušava i uspijeva kopljem nabiti jebimedu, ali s puno manjim efektom od očekivanoga. Općegoblinsko veselje počinje, jebimede organiziraju osobne task force-ove goblina i razvijaju početak taktike. Naši vjerni klerici otpočinju dalekometno ometanje samostrelima.E tu počinju naše greške na veselje sve opće gomile. Prvo i osnovno raštrkali smo se na sve strane, čime smo omogućili goblinima da nas izoliraju i efektivno počnu zarobljavati. Drugi jednako velik problem je bio konstantni gubitak oružja poglavito patuljka koji nije mogao zaredati dvije runde sa istim oružjem, koja katastrofa :) U svakom slučaju Mika je tu bio vrlo od koristi jer je ispalo oružje konstantno vraćao nazad (iako je i njemu ispadalo) :) Mali od magije je na moje iznenađenje dosta dobro odradio svoju ulogu. Koliko je to imalo efekta sada je druga priča, ali čini mi se dosta dobri potezi. Pokušao je kolima zgazit gobline koji su volejima pokušali skinuti klerike sa brda. Probao je pomutiti red među goblinima sa charm spellom. E, skoro sam zaboravio najveće iznenađenje večeri, naš dragi barbar ispod 3 mreže je poludio, zapjenila su mu se usta, napele mišice i pustio barbarski poklič te otpočeo skidanje mreža i goblina. Još nešto 2 skupine goblina (od 8 ukupno) je krenulo uzbrdo prema klericima što će kasnije imati svoje posljedice. Situacija na polju se razvila u nešto čudno, svaki član družine je otišao u samostalnu borbu protiv jedne ili više skupina goblina i pripadnih jebimeda. Barbar (na lijevom boku) je izborio svoj prostor uz malu pomoć Mike u vidu oslobađanja od mreža u koje je bio zapetljan, te počistio sve osim jebimede koji se pridružio glavnom šefu, dvojici hobgoblina i zbrisali u jednom smjeru. Patuljak uz sve probleme sa gubitkom oružja je počistio sredinu čisto pristojno, ali nije stigao zatuć glavnog jebimedu niti na vrijeme priskočiti u pomoć našem monahu koji je upao u probleme. A monahovi problemi su nastali u potpunom okruženju goblinima, te ga je jebimedo prvo ulovio u hrvački zahvat, potom ulovio u škripac dok su ga mali goblini sjekiricama zatukli u nesvijest. 4 goblina su platila glavom ometanje i zadržavanje patuljka u pokušaja pomoći monahu. Jebimedo s 2 goblina odnose monaha u drugom smjeru. Mika je na polju preciznošću na kojoj bi mu zavidjeli ratnici, liječnici i lokalni mesari operirao jebimedine bubrege. E na brdu potpuno sranje, 2 grupe goblina sa jebimedama stigli do vrha gdje je naš klerik hrabrosti i časti odlučio riskirati svoj život da omogući sigurno povlačenje drugom kleriku i dječacima na konjima. U svom naporu je nekoliko goblina riješio problema života prije nego je pao pod napadom. Goblini ga na rame i odnesu u trećem smjeru (prema drugom kleriku i dječacima, te naravno konjima).

Akcija spašavanja je nabrzaka zamišljena: osloboditi tepih od lešina goblina (Mika), skupiti rasuto oružje (patuljak i barbar) te krenuti u jednom od tri smjera. Sada je pitanje u kojem i koga spasiti prvo. Monah je zarobljen, ne krvari (jako) koliko smo shvatili, te ima relativno mali broj (3) neprijatelja koji ga drže. Dječaci i klerik su u dobroj poziciji da na konjima izbjegnu 2 grupe goblina, ali zato zarobljeni klerik ne djeluje najbolje. Treća skupina nema zarobljenika, ali su svi najzanimljiviji jebimede i hobgoblini tamo (ukupno 4). Uber bos jebimedo čak govori i patuljački, pa mislim da bi njega trebali zarobiti, naravno hobgoblini već imaju poveći ceh za platiti. Ako požurimo jedne sigurno hvatamo, sada je pitanje koliko se oni dobro skrivaju, koliko su daleko od svog brloga i što/kuda dalje.

Koliko ja vidim, imamo dvije opcije: 1. Na brzaka uloviti 3 gada koji vuku štaponju, riješiti ih života u par rundi i nastaviti prema ostalima, pretpostavljam grupi koja drži klerika (ovdje bi se mogli duže zadržati). Kao dio ove akcije spojiti se sa drugim klerikom i vratiti konje. Na kraju probati pratiti tragove skupine šefova. 2. Prvo krenuti osloboditi klerika, spojiti se sa klerikom, dječacima i uzeti konje. Potom probati pronaći monaha, a šefove u ovom slučaju sumnjam da ćemo naći. Ako uspijemo sve vratiti, pokupiti nabrzaka svoje stvari, upregnuti kola, i probati se prije noći pozicionirati na neku branjivu poziciju (u generalnom smjeru Rolanda).Možda neko razrušeno selo.Tu bi trebali organizirati grubu obranu / pokušaj zasjede. Moramo imati na umu da je jaka sila goblina unutar dva dana putovanja od nas (ona sila koja je razbila Draxovu konjicu), a za njih sada sigurno nismo spremni. Ako ne uspijemo sve vratiti, onda smo u sranju. Vidim 2 opcije, prenoćiti na lokaciji bitke, čekajući dodatne goblinske snage koje bi onda probali potući (ne zvuči jako pametno, pokušati razbiti silu koja je došla tebe razbiti :) ). Druga opcija pronaći leglo/bazu odakle djeluju, infiltrirati, osloboditi POW-s, te razbiti srce invazije, zvuči potencijalno još i opasnije.

Comments

Stick

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.